sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Loman jälkeen

Joskus on niin peloissaan ettei uskalla käydä nukkumaan. Unihan voi olla ihana, ja mitä sitten? Sitten herää iltapäivään jossa on aivan yksin (miksi aina tuntuu siltä vaikka on vaikka ketä ystäviä?) Minun loputon, lohduton yksinäisyyteni, minä jätetty minä hylätty minä huono minä kamala, aivan liian herkkä ja taitamaton ja haluton tylsä ankea, minä väärässä ajassa ja paikassa, minä muiden elämässä juoksemassa perässä väärillä kengillä eikä otetta saa milloinkaan (ei toisten elämästä tietenkään mutta miten omastaan, miten omastaan kun täällä muut ovat paljon vahvempia itsetietoisempia, kun kaikille tämä maailma tuntuu itsestäänselvältä eikä kysymysmerkiltä ollenkaan).

Kuinka vaikeaa onkaan uskoa, että minusta itsestäni nousevat asiat - omituiset, tavalliset, ihmeelliset, vanhanaikaiset - ovat hyviä. Kunpa oppisin joskus. Ja ettei sydän aina menisi ihan mykkyrälle kun tapaa jonkun toisen, jonkun josta nousevat asiat ovat erilaisia kuin minun asiani.

Tuleeko koskaan sitä päivää, kun todella uskon, että tämä elämä on tarkoitettu elettäväksi, ihan mukavasti elettäväksi, minun elettäväkseni, ihan sillä tavalla kuin minä tunnen parhaaksi? Ehkä sekin on alku, että uskallan esittää tämän kysymyksen eli sanoa: nyt otteeni tuohon ajatukseen on kovin hatara.

5 kommenttia:

Marikki Kuusi kirjoitti...

Se päivä tulee, kun sitä jaksaa etsiä: elämä on katettu pöytä, saat astua sen ääreen ja maistella sen herkkuja.

Anonyymi kirjoitti...

onneksi ei tarvitse olla ihminen joka elää päämäärien mukaan. minä ainakin elän vain päivän kerrallaan. unelmia pitää olla, mutta niitä kohti ei tarvitse systemaattisesti matkata.

Odelma kirjoitti...

Kiitos Marikki,
kauniisti ja lohdullisesti sanottu.

Anonyymi,hyvä muistutus.
Ettei tarvitse.

Anonyymi kirjoitti...

hmmm... siis koetko että sun tarvitsee elää tavoitteellisesti vaikka tuskastuttaa ettei ole tavoitteita? nurinkurista...

Odelma kirjoitti...

Anonyymi,

ajattelin, että on ylipäätään hyvä muistaa, että minun ei tarvitse paljon mitään jos en halua. Ja että ainakaan ei tarvitse haluta samoja asioita kuin muiden.

Ajatuksenani ei muistaakseni ollut, että olisin tuskastunut tavoitteiden puutteeseen - ajatukseni pyörivät ennemmin sen ympärillä, minkä laatuisia tavoitteeni ovat (verrattuna muiden tavoitteisiin) ja miten voimakkaasti sitoudun niihin (verrattuna siihen, miten kuvittelen muiden sitoutuvan tavoitteisiinsa).